Fakta & Myt / B



1 .Vi kan punktfettförbränna fett på en viss kroppsdel genom punkt träning.


Sant eller Falskt? ; Falskt

Detta utnyttjas tyvärr av oseriösa försäljare av hemtränings redskap. Punktförbränning av fett fungerar inte. Magen minskas med hjälp av träning när underhudsfettet minskar, om det är där du lagrat en del av överskottsfettet.

2. Om du andas fel när du gör situps kan du få tjockare mage.

Sant eller Falskt? ; Falskt

Detta är inte relevant för motionärer. När du tränar magen ska du dra in naveln mot ryggraden för mer kontakt med magmusklerna och bättre utförda situps. Ingen form av träning gör dig tjock, även om övningarna skulle utöras felaktigt. Självklart blir övningen mer effektiv om du gör den korrekt och risk för skada minskar markant.

3. Om du inte tränar i minst 45 minuter så ger det ingen effekt.

Sant eller Falskt? ; Falskt

All träning och aktivitet är bra för hälsan och kaloriförbränningen. Ingen träning är bortkastad och faktum är att många struntar i att träna om de endast har en kvart eller tjugo minuter till övers. Den bästa träningen är den som blir av och flera små tillfällen blir en bra träning i slutändan. När du rör på dig så kommer kroppens blodcirkulation igång, du andas och rensar lungorna, rörelsen sätter igång dina endorfiner, du mår bättre och blir piggare.

4. Om du smörjer in dig med en fettförbrännande kräm före träning får du bättre resultat.


Sant eller Falskt? : Falskt

Den här typen av kräm är bara för marknadsföring. Krämen ger in värmande känsla, och myten säger att fett försvinner av värme, ungefär som smör i en stekpanna, men det fungerar inte så.

5. Träning är effektivt oavsett om du får träningsvärk eller ej.

Sant eller Falskt? ; Sant

Hur mycket träningsvärk vi får är helt individuellt och beror oftast på om kroppen är van vid just den övningen eller inte. Alltså är träningen precis lika effektiv även om du inte får träningsvärk. Träning av nya muskler eller nya träningssätt kan ge träningsvärk till en början, då musklen är ovan vid just denna rörelse. Minskad träningsvärk kan bero på en vältränad och smidig kropp. Tänk även på att stretcha kroppen ordentligt för att hjälpa musklernas reparation på traven.

6. Det går att gå ner 10 kilo på 10 dagar.

Sant eller Falskt? ; Sant

Det är fysiskt möjligt men är långt ifrån hälsosamt. Viktminskningen består då till största del av vatten, tömda tarmar och tappade muskler. När du sedan äter igen går du snabbt upp alla kilon du blivit av med och oftast några till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0