Artikel: När vågen vägrar visa lägre nummer



Det händer alla.
Du "flyter" fram, går ner i vikt, och sedan helt plötsligt, STOP!
Vågen har fastnat.
Vad kan möjligen vara fel?

Det finns några många skäl viktminskning kan 'sluta upp', men om du backar tillbaka och leker detektiv, kanske du kan få  svar. Börja med att fråga dig själv dessa frågor:


Har din vikt 'suttit fast' i en vecka eller mindre?

Om ja, då kan vätskeansamling vara det som gör att du inte går ner i vikt. För kvinnor, hormonella förändringar i mitten till slutet av- menscykeln brukar leda till vattenretention. Dessutom kan vem som helst behålla vätska efter att ha ätit en måltid hög på natrium. Och när den omgivande temperaturen och luftfuktigheten är hög, är kroppen mindre effektiv på att avlägsna vätska. Vätskeretention är en biverkan av vissa mediciner, däribland några piller och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Vätskeretention kan vara ett symtom på en sjukdom, men det skulle i så fall åtföljas av andra tecken på sjukdom.

Lösning: drick mycket vatten och håll natriumintaget litet för att förhindra att kroppen binder vatten.

Äter du mer mat än du tror?

En bit här, en slicka där, en smakbit medan matlagning, för att inte nämna en annan liten smakbit, och en hetsätning vi knappt minns. Det ger alla upp till förstöra din kalorie budget, och om du inte håller en matloggbok , hur kan du vara säker? Kaloriräkning tvingar dig att vara uppmärksam på exakt vad du äter. Det garanterar att du känner till ditt kalori behov och ditt val av mat håller dig inom din kalori budget.

Lösning: Håll matlogg och räkna kalorier. Granska vid slutet av dagen.

Får du tillräckligt med motion?

Att starta med;  om du inte tränar 30 minuter eller mer på de flesta dagar, då missar du möjligheten att bränna kalorier. Cardio-typ övningar hindrar några av metaboliska anpassningen som stannar viktminskning, och att lyfta vikter bevarar och bygger muskler - och muskler bränner kalorier. Om du redan tränar, stig upp till intervallträning där du jobbar hårt i små spurtar. Du kan också träna 60 minuter per dag, i två 30-minuters pass före frukost och middag. Eller prova en helt ny verksamhet för att bränna mer kalorier genom att beskatta nya muskler.

Lösning: Kicka upp din träning.

Får du tillräckligt med sömn?

Kroppen bränner kalorier mer effektivt när du får tillräckligt med sömn. Sömnförlust ändrar hormoner som reglerar din vikt. När du får för lite sömn, stimuleras hormoner som ökar aptiten och de hormoner som utlöser fullhet minskar. Få människor inser den skada de skapar genom att missa sina ZZZZs.

Lösning: Sov åtta timmar per natt.

Har du nått din Set Point?

Det är ett faktum att när en person förlorar 10-20% av sin kroppsvikt, når kroppen ett Börvärde och slutar gå ner i vikt (för tillfället). Forskarna tror att alla har en genetiskt bestämd "set point" eller vikt sortiment som omfattar cirka 30 pounds. När människor försöker tvinga sin vikt under det området, skapas fler hormoner för att öka hungern och ämnesomsättningen minskar. Att återställa ditt Set Point, öka din genomsnittliga kaloriintag till det antal som behövs för att behålla din nya vikt. Håll det i ca 6 månader, och efter detta (eller kanske längre), s¨å kommer en lågkaloridiet att leda till viktminskning igen.

Lösning: Läs
Break Through Your Set Point: How to Finally Lose the Weight You Want and Keep It Off av George Blackburn, MD. Ange din kalori budget till sidan för en stund.

Ändra din synpunkt.

Kom ihåg detta: När du når din målvikt, kommer ingenting att ändras när det gäller kost och motion. Du måste fortfarande äta en hälsosam kost och vara aktiv för att behålla din nya vikt (och din hälsa). Och så är du redan där. (Livet är vad som händer medans du är upptagen med att göra andra planer ....)



Kommentarer
Postat av: J

Jag tror att jag har nått min set point.. Men öka kaloriintaget i SEX MÅNADER? Aldrig i livet. Jag vägrar tro på set point!



(dessutom har jag gått ner ca 40 pounds, och 25% från min startvikt, så jag måste inte tro på det? eller? :/ )

2009-11-27 @ 09:33:26
URL: http://fortitudointima.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0